úterý 19. května 2015

Časoprostorový horizont - 3.část - Příprava

Opět se nacházíme v parku pod dubem, nyní ale na puntíkaté dece. Již máme plány stroje připravený, ještě musíme vymyslet kde to postavíme.
"Co třeba u nás v kůlně?" Nabídla Jane.
"To ne, dřevěná kůlna by nemusela ustát vysoký tlak ze stroje. Mohla by se zřídit na zem a naše celá práce by byla pryč. Sám sem to vypočítal a vypadá to že při spuštění se stvoří velká tlaková vlna". Odpověděl Daniel.
"A nebyl by špatný nápad použít tu starou školní knihovnu? Je tam dostatek místa a nikdo tam nebude". Navrhl jsem. 
Všichni se na mě podívali a odsouhlasili můj návrh.

......

Vcházíme do místa kde spočívala stará knihovna. Zanedbaná místnost je veliká, téměř nic v ní není, až na chuchvalce prachu. Nemá žádná okna jenom jedny staré dřevěné dveře, jelikož se nachází v podzemí školní budovy. Osobně si myslím že stačí Pronto (čistící prostředek na prach), aby tuto místnost udělalo kouzelnou. 
"Hnus, jak v tomhle máme pracovat?" Znechuceně prohlásila Jane.
"Jane, bude stačit když vyměníme žárovky, utřeme prach a nakonec se tu zabydlíme". Odpověděl s výsměškem David.
Jane se uraženě otočila a překřížila ruce na prsou. Vždy, když se Jane naštve, tak to většinou nedopadá dobře. Popravdě mám z ní občas husí kůži na zádech. 
"Dobrá lidi, moc se tu nezabydlujte ještě to není tak zdaleka hotový. Sejdeme se tu zítra po škole". Rozkázal jsem. 

......  

Hned po škole jsme všichni zamířili do naší nové základny. Jane vzala Pronto, hadřík a prachovku, kterou si vysloužil David za jeho drzost. David vzal nové žárovky a svůj notebook. Za to já s Danielem jsme vzali plány a náčrty na postavení našeho vynálezu. 
"Dobrá, můžeme se pustit do práce". Zvolám. 
Všichni se pustili do práce zvlášť David, který musí vyměnit žárovku i utírat prach. Jane se starala o celkový úklid a my s Danielem jsme hledali a kupovali součástky na náš vynález.
"Hotovo, vše je připraveno a můžeme začít stavět". 
 Pokračování příště....

Žádné komentáře:

Okomentovat