pátek 22. května 2015

Časoprostorový horizont - 4.část - Černá díra

"Ryane ten šroub musíš zašroubovat opatrněji". Zakřikl mě Daniel.
Právě stavíme takzvaně "stroj" a Daniel mě neustále komanduje jako malé dítě. Polovinu práce již  máme hotovou, teď stačí jenom propojit ho s počítačem. Rozhodně tam musí být HDMI kabel, abychom vše mohli sledovat ve velkolepém Full HD a však nejdřív nesmíme zapomenout na důležité věci a až pak přidávat frajeřinky. Musíme připojit hlavní panel k počítači, který bude kontrolor před hrozbami. Sám jsem ho stavěl, a tak vím že bude fungovat. Napjatě ho připojuji a již očekávám skvělé výsledky, když v tom z kontroloru začnou prskat trysky a celý přístroj shoří.
"Tak asi na ten kontrolor zapomeneme" Prohlásí s úsměvem Janne.


Hodím jejím směrem jeden nevrlý pohled a začnu se červenat.
"Stejně není až tak důležitý" Prohlásím trapně.
Ach ta potupa! Všichni se jenom smějí. Asi nejsem tak geniální, jak jsem si myslel. No nevadí, stejně se nemůže nic hrozného stát.
"Myslím, že vše je hotové a zítra bychom mohli tuto věc odstartovat". Prohlásím.
Všichni se rozloučíme a odejdeme.

.....

Ležím v posteli a nemohu zamhouřit oči, již zítra nás čeká velká věc. Udělal jsem si kakao a čtu si knížku o astrofyzice dokud neusnu. Zdá se mi sen, jak jsme vše odstartovali, ale nic se nestalo. Celý výzkum byl k ničemu. Ten to sen mě velice znepokojil, ale nenechám se ničím zastrašit.

.....

Všichni stojíme v naší základně a nedočkavě si prohlížíme náš stroj. Krásný zaoblený kruh ležící na velkém panelu, který již brzy spustíme. Nemohu uvěřit, že jsme něco takového dokázali postavit. Už jen za pět minut spustíme náš výtvor a budeme čekat na ohromující výsledky. 
"Už uběhlo pět minut, můžeš to spustit, Davide!" Oznámím mu.
David mačká zapínací knoflík a všichni strnutě čekáme na následky. 
"Odstartováno" Oznámí nám elektronický hlas našeho počítače.
"Hledám databáze, spuštění za 3, 2, 1...."
Před námi se objevuje otvor do černé díry. Ohromující, dechberoucí černý otvor se vymyká kontrole. "Nedostatek energie" Hlásí počítač 
"Chyba číslo 308"    
"Chladící kapalina se přehřívá"
David běží ke stolu a snaží se stroj vypnout. Před pár chvílemi klidné místnosti vládne panika a fouká velmi silný vítr směřující ku otvoru. Všichni se držíme stolu, až na Daniela, kterého si již brána vybrala za oběť. 
"Danieli!!" Vykřikla Janne.
Pokračování příště...   

Žádné komentáře:

Okomentovat